ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul preşedinte al raionului Criuleni riscă 15 ani de închisoare pentru corupere pasivă

11:42 | 12.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupţie a anunţat astăzi că a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată dosarul de învinuire a fostului preşedinte al consiliului raional Criuleni. Acesta, împreună cu fostul vicepreşedinte al consiliului raional şi un manager de proiect sînt suspectaţi de corupţie în scopul favorizării implementării unor proiecte finanţate de UE, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, în 2014, preşedintele raionului Criuleni a extorcat 50 mii de euro de la managerul proiectelor „CBCRuR Waste” şi „CRING”. În schimbul acestei sume, preşedintele garanta transferul în conturile proiectelor respective a sumei de 2,7 milioane lei, ce constituie contribuţia de 10% a consiliului la finanţarea proiectelor.

Conform sursei citate, în intervalul lunilor iulie–noiembrie 2014, fostul preşedinte a primit de la managerul de proiecte, prin intermediul adjunctului său, suma de 1,1 milioane de lei.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pe 26 aprilie curent. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, fostul preşedinte împreună cu vicele său riscă pînă la 15 ani închisoare cu amendă în mărime de pînă la 500 mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la 15 ani. Managerul de proiecte riscă pînă la 12 ani de închisoare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!