ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru angajați de la Situații Excepționale au fost reținuți pentru corupere pasivă

17:53 | 12.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Patru angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) au fost reținuți astăzi pentru corupere pasivă, informează MOLDPRES.

Reprezentanți din cadrul Ministerului de Interne au precizat pentru agenție că în perioada lunilor martie-mai curent, cei patru angajați au pretins și primit bani de la agenți economici din capitală pentru a neglija o serie de încălcări depistate în urma controalelor efectuate. Ulterior, suspecții eliberau avize pozitive privind recepția finală și de prevenire a incendiilor, contrar normelor stabilite.

Reținerile au avut loc în urma perchezițiilor efectuate în birourile de serviciu, domiciliile și automobilele bănuiților.

În cadrul descinderilor, oamenii legii au depistat și ridicat 15590 euro, 12350 dolari SUA, 320 lire sterline și 42 mii de lei. De asemenea, au fost găsite agende cu înscrisuri de ciornă, acte, blanchete, dosare personale ale agenților economici, cărți tehnice de proiectare, avize de recepție finală a construcțiilor cu suspiciuni de falsificare sau emisie ilegală. În urma perchezițiilor, cele patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la cinci la 10 ani de închisoare, cu amendă de la 300 la 400 mii lei.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17005443

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!