ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a votat extinderea activității Zonei Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producţie „Valkaneş”

18:29 | 13.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Activitatea Zonei Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producţie „Valkaneş” va fi extinsă prin crearea a două subzone noi în municipiul Comrat și orașul Ceadîr-Lunga, conform unor modificări legislative adoptate astăzi în lectură finală de către Parlament, relatează MOLDPRES.

Potrivit documentului, în componenţa zonei libere urmează a fi incluse două terenuri: de 50,3 ha de din mun. Comrat și de aproximativ 41,96 ha în orașul Ceadîr-Lunga.

Cele două terenuri sînt situate în zonă industrială și sînt conectate la infrastructura industrială principală. În cazul includerii teritoriilor în componenţa zonei libere, există potenţiali investitori care și-au manifestat dorința de a dezvolta proiecte.

Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producţie „Valkaneş" a fost înființată în anul 1998, pe teritoriul subordonat Primăriei oraşului Vulcăneşti, pe un termen de 37 de ani.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005478

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!