ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Moldova va fi creat un registru al obiectelor de infrastructură tehnico-edilitară

13:43 | 14.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Obiectele de infrastructură vor fi înregistrate într-un registru al obiectelor de infrastructură tehnico-edilitară. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de către Legislativ, informează MOLDPRES.

Potrivit legii, în noul registru vor fi introduse date despre drumuri naţionale şi locale, căi ferate, aeroporturi, porturi, reţele electrice, reţele de gaze, apeducte, reţele de canalizare, reţele termice, reţele de iluminare, semafoare, reţele de transport electric, sisteme de irigare, de uscare și producţia petrolieră.

Conform autorilor proiectului, noul registru va asigura o bază metodologică unică de înregistrare a obiectelor de infrastructură tehnico-edilitară şi a drepturilor asupra acestora. De asemenea, registrul va permite crearea cadastrelor de specialitate conform standardelor unice; crearea unei baze de date unice privind obiectele de infrastructură tehnico-edilitară şi a drepturilor asupra acestora, crearea unui sistem deschis de informare a pieţei bunurilor imobile despre amplasarea obiectelor de infrastructură tehnico-edilitară şi interdicţiile impuse în folosirea terenurilor incluse în zona de protecţie a obiectelor.

Registrul va fi gestionat de Întreprinderea de Stat “Cadastru” şi pentru elaborarea acestuia vor fi necesare cinci milioane de lei.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!