ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Taxa de drum pentru autovehiculele înmatriculate în străinătate va fi redusă

15:19 | 14.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Taxa pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova de către autovehiculele înmatriculate în străinătate va fi redusă treptat cu pînă la 30 la sută. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală de către Parlament, informează MOLDPRES.

Potrivit autorilor proiectului, în prezent, conducătorii străini de autovehicule ocolesc ţara noastră din cauza taxelor mai mari decît în regiune. Republica Moldova aplică o taxă pentru tranzit în mărime de 85 de euro, în timp ce în România şi Bulgaria aceasta este de 11 euro. Astfel, taxa urmează să fie redusă treptat cu 30%, fapt ce va face R. Moldova mai competitivă.

De asemenea, în proiect sînt prevăzute taxe mai mari pentru folosirea drumurilor de către autovehicule înmatriculate și neînmatriculate în R. Moldova de mare tonaj a căror masă totală sau a căror dimensiuni depășesc limitele admise de legislaţie.

Documentul prevede şi aplicarea taxelor de drum pentru autovehiculele înmatriculate în statele care au încheiat acorduri cu Moldova privind transportul rutier şi care presupun scutirea reciprocă de taxe, însă nu sînt respectate.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17005497

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!