ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un deținut a evadat din Penitenciarul din satul Goian

11:56 | 17.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Angajații sistemului penitenciar şi organele de poliție sînt astăzi în alertă după ce un deținut a evadat din Penitenciarului nr. 10 din satul Goian, comunică MOLDPRES.

Ofiţerul de presă al Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), Ana Botez, a specificat pentru MOLDPRES că tînărul, în vîrstă de 23 de ani, este din satul Varniţa, raionul Anenii Noi, și îşi ispăşea pedeapsa în sectorul de tip deschis al Penitenciarului nr. 10 din Goian. În seara zilei de ieri, 16 iulie, în timp ce muncea la lucrări de reparaţie a sectoarelor de detenție, acesta a plecat într-o direcție necunoscută.

În prezent angajații sistemului penitenciar, în comun cu organele de poliție, întreprind măsuri operative de căutare şi determinare a locului aflării acestuia.

Tînărul se afla în închisoare de aproape un an şi era condamnat la doi ani privațiune de libertate pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, săvîrşită în stare de ebrietate.

Conform sursei citate, materialele acumulate de angajaţii DIP au fost transmise procuraturii. Pentru evadare, tănărul riscă cel puţin doi ani de închisoare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17005537

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!