ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat din Ștefan Vodă a fost reţinut de CNA după ce a pretins 10 mii de euro

13:27 | 17.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Un bărbat din Ștefan Vodă a fost reţinut de ofiţerii anticorupţie după ce ar fi extorcat 10 mii de euro susținînd că poate influența urgentarea acordării cetățeniei române, relatează MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Naţional Anticorupţie, bărbatul, împreună cu un intermediar, ar fi pretins că au influență asupra unor persoane publice din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, care ar putea pentru suma de 10 mii de euro să urgenteze înregistrarea dosarului de redobîndire a cetăţeniei române. De asemenea, bănuitul ar fi promis să acumuleze setul de acte necesare pentru dosar, chiar dacă solicitantul de cetățenie nu întrunea toate condițiile. 

În urma măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală, bărbatul a fost reţinut în flagrant într-un centru comercial din capitală. Acesta a predat benevol cei 10 mii de euro ofiţerilor CNA.

În cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de influenţă şi dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la şase ani sau amendă în mărime de pînă la 200 mii de lei.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!