ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oficialii Marii Britanii şi cei ai UE au început negocierile pentru Brexit

13:40 | 17.07.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 17 iul. /MOLDPRES/. Negociatori din partea Marii Britanii şi a Uniunii Europene s-au întîlnit, luni, la Bruxelles, pentru o nouă rundă de discuţii privind Brexit, iar ambele părţi s-au angajat să abordeze în profunzime subiectele esenţiale, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

"Am avut un început bun luna trecută, dar acum vrem să pătrundem în substanţa acestui subiect. Pentru noi, acum este extrem de important să obţinem un progres. Este timpul să trecem la lucru şi să avem negocieri de succes", a declarat David Davis, ministrul britanic pentru Brexit.

Davis a fost întîmpinat la sediul Comisiei Europene din Bruxelles de către negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier.

"Acum vom ajunge în profunzimea subiectului, la esenţa acestuia. Trebuie să examinăm şi să comparăm cele două poziţii pentru a obţine un progres", a spus Barnier.

Negociatorul UE pentru Brexit a precizat că va oferi detalii suplimentare despre negocieri abia în cursul zilei de joi.

Liderii UE vor să reducă la minimum problemele economice şi sociale produse de Brexit, avînd în vedere că Marea Britanie, a doua cea mai mare economie, se desprinde de Blocul comunitar după patru decenii.

Grupurile de lucru din partea Marii Britanii şi a UE se vor concentra pe trei domenii cheie: drepturile cetăţenilor, cererea UE ca Marea Britanie să plătească aproximativ 60 de miliarde de euro pentru a acoperi angajamentele bugetare în curs de desfăşurare, situaţia mărfurilor britanice pe pieţele UE după Brexit.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005542

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!