ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Coreea de Sud a propus negocieri militare cu Coreea de Nord pe data de 21 iulie

14:20 | 17.07.2017 Categorie: Externe

Seul, 17 iul. /MOLDPRES/.Coreea de Sud a propus, luni, începerea unor negocieri militare cu Coreea de Nord şi oprirea activităţilor ostile din apropierea frontierei dintre cele două state, după ce regimul de la Phenian a efectuat o serie de teste cu rachete în ultimele săptămîni, potrivit Reuters, scrie MEDIAFAX, preluată de MOLDPRES.

"Solicităm discuţii militare cu Phenianul în data de 21 iulie, la Tongilgak, pentru a opri toate activităţile ostile care sporesc tensiunea militară de la graniţă", a declarat viceministrul Apărării sud coreean, Suh Choo-suk.

Tongilgak este o clădire nord-coreeană aflată în localitatea Panmunjom, utilizată pentru discuţiile anterioare. Ultimele tratative la nivel guvernamental între cele două state au avut loc în decembrie 2015.

Propunerea vine la aproximativ o săptămînă după ce preşedintele sud coreean, Moon Jae-in a declarat că necesitatea unui dialog cu Coreea de Nord în vederea opririi programului nuclear al Phenianului, nu a fost nicicînd mai presantă.

 

/Editor M.Cucu/

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!