ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierii român și bulgar au discutat posibilitățile de cooperare în cadrul strategiei UE pentru regiunea Dunării și Mării Negre

15:50 | 17.07.2017 Categorie: Externe

Sofia, 17 iul. /MOLDPRES/. Premierul bulgar Boiko Borisov a discutat luni la telefon cu omologul său român Mihai Tudose despre posibilitățile de cooperare între cele două țări în cadrul strategiei Uniunii Europene (UE) pentru regiunea Dunării și Mării Negre, care ocupă un loc prioritar pe agenda președinției bulgare a Consiliului UE, prevăzută pentru prima jumătate a anului viitor, transmite BTA, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Borisov și Tudose au convenit în cadrul convorbirii telefonice să continue eforturile de implementare a proiectelor de interes comun, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al executivului de la Sofia.

Cei doi premieri au abordat de asemenea problema punctului de frontieră Kainargea (în Bulgaria) — Lipnița (în România), care nu funcționează, deși a fost construită infrastructura necesară, iar premierul român a promis că această problemă va fi verificată și soluționată.

În același timp, cei doi prim-miniștri au stabilit ca în septembrie să aibă loc o reuniune comună a guvernelor român și bulgar.

Cu același prilej, Boiko Borisov l-a informat pe Mihai Tudose în legătură cu rezultatele summitului pentru Balcanii de vest desfășurat la Trieste (Italia) în cadrul formatului de cooperare 'Procesul de la Berlin', precum și în legătură cu întîlnirile sale de la Salonic cu premierul grec Alexis Tsipras și președintele sîrb Aleksandar Vucic, se menționează în comunicat.

(Editor L. Alcază)

img17005547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!