ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Lilian Darii a participat la un Forum ONU dedicat dezvoltării durabile

09:50 | 18.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Lilian Darii a participat, în perioada 17-18 iulie, la Forumul Politic de Nivel Înalt privind dezvoltarea durabilă, care a avut loc la New York, sub egida Consiliului Economic şi Social ONU (ECOSOC), relatează MOLDPRES.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE a precizat că acest forum îşi propune să contribuie la implementarea plenară a Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030 prin evaluarea anuală a implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). 

Discursul prezentat de şeful delegaţiei moldoveneşti, în cadrul dezbaterilor generale, a fost axat pe evidenţierea acţiunilor întreprinse în vederea adaptării Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030 la contextul naţional al Republicii Moldova. Un accent aparte a fost pus pe acţiunile comune ale autorităţilor şi partenerilor de dezvoltare în vederea mobilizării resurselor necesare implementării depline a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. 

În marja Forumului Politic ONU, viceministrul Darii a avut o întrevedere cu directorul regional pentru Europa de Est şi Asia Centrală al Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA) Alana Armitage, în contextul căreia au fost discutate priorităţile noului Program de ţară pentru anii 2018-2020 al UNFPA, în particular, acţiunile necesare în vederea atenuării consecinţelor fenomenelor negative care afectează populaţia Republicii Moldova. 

De asemenea, viceministrul Lilian Darii a purtat discuţii cu directorul regional al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Cihan Sultanoglu, în cadrul cărora au fost dezbătute aspecte legate de sporirea sinergiei cu echipa de ţară a PNUD în scopul promovării proiectelor de asistenţă tehnică, menite să sprijine eforturile naţionale în domenii prioritare precum buna guvernare, reformarea justiţiei, respectarea drepturilor omului, egalitatea şanselor pentru femei, creşterea durabilă şi incluzivă.

img17005563

img17005563

img17005563

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!