ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mii de persoane au fost evacuate din cauza ploilor torenţiale în centrul şi nord-estul Japoniei

11:10 | 18.07.2017 Categorie: Externe

Tokio, 18 iul. /MOLDPRES/.Autorităţile nipone au decretat evacuarea mai multor mii de persoane din centrul şi nord-estul Japoniei, în condiţiile în care există riscul ca ploile torenţiale să provoace alunecări de teren şi inundaţii, informează Dpa, citată de MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Aproximativ 4.300 de persoane din oraşul Tadami, prefectura Fukushima, au primit ordin de evacuare, existînd temeri privind posibilitatea producerii unor viituri şi alunecări de teren.

O situaţie similară se înregistrează în oraşul Gosen, prefectura Niigata, unde 1.400 de locuitori au primit ordin de evacuare din cauza riscului de inundaţii.

Pînă în acest moment, nu există informaţii despre eventuale victime.

Agenţia Meteorologică a Japoniei a transmis avertizări de inundaţii, alunecări de teren şi ploi abundente pentru prefecturile Niigata, Fukushima, Yamagata şi Miyagi.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!