ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi şoferi au fost condamnaţi la trei ani de închisoare pentru comiterea accidentelor rutiere

12:01 | 18.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Doi conducători auto au fost condamnaţi recent la cîte trei ani de închisoare pentru comiterea a două accidente rutiere, soldate cu trei persoane traumatizate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, primul caz a avut loc în decembrie 2016. Şoferul unui maxi-taxi de pe ruta Copceac – Chişinău a pierdut controlul volanului şi a derapat, tamponîndu-se într-un indicator rutier. În consecinţă, doi pasageri s-au ales cu leziuni corporale grave.

Într-un alt caz, procurorii au demonstrat că, de asemenea în decembrie 2016, în apropierea satului Todireşti, raionul Anenii Noi, conducătorul unui automobil de model „Rover” a tamponat un pieton care traversa regulamentar pe o zebră. În urma impactului, victima a suferit multiple traumatisme, fiind internată în spital.

Ambii şoferi au fost condamnaţi la cîte trei ani de închisoare, cu executare şi vor fi privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de patru ani, cu recuperarea daunelor morale părţilor vătămate în sumă de 100 mii lei.

Sentinţele nu sînt definitive şi pot fi atacate conform legislaţiei în vigoare.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!