ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reforma în domeniul sănătății va fi supusă dezbaterilor publice

12:44 | 18.07.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Reforma în domeniul sănătății va fi supusă dezbaterilor publice pînă va fi definit un concept clar, susținut de majoritatea parlamentară. Anunțul a fost făcut astăzi de către purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari, în urma ședinței săptămînale de lucru a formațiunii, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, Vitalie Gămurari a menționat că la ședință a fost cerut un raport din partea Ministerului Sănătății privind reforma în sănătate, ce prevede inclusiv închiderea unor spitale. „Mai multe reforme anterioare din domeniul sănătății au fost pripite, de aceea ne dorim ca modificările făcute să fie în beneficiul cetățenilor. Astfel, s-a ajuns la concluzia că în prezent nu există un document expres al reformei, de aceea s-a cerut nota informativă privind acest proiect. Totodată, s-a hotărît ca reforma să fie supusă dezbaterilor publice, unde vor fi prezentate momentele-cheie ale documentului, și doar ulterior din partea coaliției majoritare va exista o susținere politică”, a spus Gămurari.

În altă ordine de idei, purtătorul de cuvînt al PDM a specificat că, în colaborare cu autoritățile din România și Ucraina, urmează să fie întreprinse măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră, în perioada estivală.

Totodată, Vitalie Gămurari a anunțat despre prezentarea rezultatelor unui sondaj de opinie realizat la solicitarea PDM, în perioada 22 iunie-9 iulie.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005573

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!