ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceministrul de Externe Daniela Morari a avut o întrevedere cu reprezentantul regional al ICNUR

17:02 | 18.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Daniela Morari, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Monserrat Feixas Vihe, reprezentant regional al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi cu sediul la Budapesta, care întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova,  transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cursul discuţiilor au fost abordate mai multe subiecte de interes comun, inclusiv măsurile realizate pe dimensiunea migraţiei şi azilului în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, Parteneriatului de Mobilitate R. Moldova–Uniunea Europeană, precum şi perioadei post liberalizării regimului de vize. Astfel, prioritate rămîne implementarea legii de integrare a străinilor, documentarea refugiaţilor şi solicitanţilor de azil, consolidarea capacităţilor instituţionale în oferirea serviciilor necesare, neadmiterea discriminării etc.

De asemenea, oficialii au convenit asupra interesului comun de a consolida cooperarea prin iniţierea de proiecte la nivel regional în vederea îmbunătăţirii situaţiei refugiaţilor, inclusiv cu participarea actorilor din societatea civilă şi mediul privat.

img17005580

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!