ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist din Drochia a fost condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă

10:26 | 19.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Drochia a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare pentru trafic de influență, relatează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat astăzi că, în vara anului 2013, ofiţerul a pretins şi primit trei mii de euro de la o persoană cercetată penal pentru violul unei minore. În schimbul acestei sume, poliţistul a promis că poate influenţa procurorul să-l scoată pe răufăcător de sub urmărire penală şi să înceteze dosarul.

Trei ani mai tîrziu, în iulie 2016, ofiţerul a pretins şi primit de la un alt bărbat, cercetat pentru huliganism, suma de 500 de euro pentru a-l determina pe procurorul de caz să emită o decizie favorabilă în privinţa acestuia.

Poliţistul a fost reţinut de procurorii și ofițerii anticorupţie imediat după primirea banilor.

El a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare, cu executare, şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept timp de doi ani şi trei luni. Totodată, instanţa a dispus confiscarea din contul poliţistului a sumei integrale primite prin acţiuni de trafic de influenţă.

Sentinţa este cu drept de atac.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!