ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a mulțumit Ambasadorului Germaniei pentru suportul acordat în reglementarea transnistreană

14:38 | 19.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan și Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova, Ulrike Knotz, au avut astăzi o întrevedere în legătură cu încheierea mandatului diplomatului la Chișinău, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Cu această ocazie, Gheorghe Bălan a mulţumit Ambasadoarei pentru oferirea suportului constant, menţinerea bunelor relaţii bilaterale dintre Moldova şi Germania şi implicarea activă în procesul de reglementare transnistreană, în contextul exercitării Președinției OSCE pe parcursul anului 2016.

De asemenea, vicepremierul a informat diplomatul german despre ultimele evoluţii în procesul de negocieri referindu-se, în special, la situaţia şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, problema terenurilor agricole de după traseul Râbniţa-Tiraspol, subiectul autovehiculelor cu plăcuțe din regiunea transnistreană ş.a. Gheorghe Bălan a subliniat că autorităţile de la Chişinău vor continua să depună eforturi maxime şi pe viitor întru a identifica soluţii tangibile la problemele cu care se confruntă agenţii economici şi locuitorii din regiunea transnistreană.

La rîndul ei,  Ulrike Knotz a remarcat că țara sa va susține în continuare Republica Moldova în procesul de promovare a reformelor şi de identificare a căilor de avansare în problematica transnistreană.

La finalul întrevederii vicepremierul Gheorghe Bălan a urat succese în activitatea pe care o va desfășura în continuare Ulrike Knotz. 

img17005611

img17005611

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!