ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CFI va acorda Guvernului o asistență tehnică de 3,2 mln dolari pentru un proiect de consultanță

15:40 | 19.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Corporația Financiară Internațională va acorda Guvernului Republicii Moldova 3,2 milioane de dolari SUA în calitate de asistență tehnică. Hotărîrea cu privire la inițierea negocierilor privind Acordul de consultanță cu instituția financiară internațională  a fost aprobată astăzi de către Cabinetul de miniștri, informează MOLDPRES.

Acordul are ca obiective generale îmbunătățirea climatului de afaceri în industria agricolă, creșterea competitivității pieței sectorului privat în vederea sporirii exporturilor și investițiilor în Moldova. Serviciile de consultanță vor fi oferite pe trei domenii: ameliorarea mediului de afaceri, consolidarea accesului la piață cu accent pe sectorul agroindustrial și sporirea nivelului de protecție a investițiilor. 

Documentul va fi semnat pe o perioadă de trei ani. Ministerul Economiei a fost mandatat să poarte negocierile cu CFI. 

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!