ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămîna curentă vor avea loc ultimele ședințe plenare ale Parlamentului din sesiunea de primăvară

15:33 | 19.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, astăzi, ordinea de zi a ședințelor în plen pentru perioada 20-21 iulie curent. Săptămîna aceasta vor fi organizate ultimele ședințe în plen ale Legislativului din sesiunea curentă, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Deputații vor examina proiectul privind modificarea sistemului electoral, structura Guvernului, o serie de modificări la Codul muncii, proiectul privind tichetele de masă, precum și vor organiza audieri cu privire la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat din anul acesta. 

Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat planul de acțiuni pentru egalitatea de gen pentru anii 2017-2021. Documentul a fost elaborat în urma Auditului de gen realizat cu suportul PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Suediei. În continuare, actele normative care vizează activitatea instituției Parlamentului vor fi ajustate conform celor mai bune practici pe dimensiunea de gen.

De asemenea, membrii Biroului au acceptat Strategia de comunicare a Parlamentului pentru anii 2017-2020 și Ghidul de identitate al Parlamentului, partea a I-a. Ambele documente au fost elaborate cu suportul PNUD Moldova, cu susținerea financiară a Suediei, pentru creșterea transparenței instituției, atragerea audiențelor în procesul decizional, precum și promovarea unei imagini unitare și coerente a instituției.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului se va finaliza la 31 iulie curent. Conform dispoziției Președintelui Parlamentului, sesiunea de toamnă a Legislativului va începe la 4 septembrie curent. 

img17005615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!