ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a dispus înființarea unei comisii care să investigheze situația defectuoasă creată la examenul de Bacalaureat la fizică

17:11 | 19.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. La începutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Premierul Pavel Filip a atras atenția asupra evaluării testelor de Bacalaureat la examenul de fizică din sesiunea 2017, a relatat pentru MOLDPRES  Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Prim-ministrul a menționat că una dintre problemele incluse în testul de fizică se prezumă a fi formulată greșit, fiind nerezolvabilă, ceea ce a generat scăderi de note, inclusiv în cazul elevilor olimpici la disciplina dată. Totodată, răspunsurile unor elevi au coincis cu cele din baremul de notare al autorilor, fapt ce denotă posibile fraude. 

„Urmează să  vedem cum au fost pregătite aceste teste de către persoanele responsabile, după care cei vinovați trebuie să răspundă penal, pentru că problema este una foarte gravă. Este inadmisibil ca unii funcționari să creeze probleme care le strică viața unor copii care au învățat și trebuie să susțină examenele de Bacalaureat”, a subliniat Premierul.    

În context, Pavel Filip a solicitat Ministerului Educației crearea unei comisii speciale pentru examinarea situației respective și în funcție de rezultatele investigației, sesizarea organelor competente pentru anchetarea unor posibile fapte ilegale.

img17005626

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!