ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Andrei Galbur l-a primit pe Ambasadorul Federaţiei Ruse

17:50 | 19.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a primit, astăzi, pe Ambasadorul Federaţiei Ruse Farit Muhametşin, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii a fost făcută o scurtă trecere în revistă a chestiunilor actuale de pe agenda raporturilor bilaterale moldo-ruse, în particular vizînd promovarea dialogului politic şi evoluţia relaţiilor comercial-economice. 

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea aniversării a 25 de ani ai operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru şi modului de marcare a acestui eveniment. A fost menţionat, în particular, faptul că autorităţile moldoveneşti consideră că aniversarea încetării conflictului armat de pe Nistru urma să fie marcată în baza unui plan comun de manifestări, or, în lipsa unui astfel de plan desfăşurarea în mod unilateral a unor atare acţiuni nu este de natură să contribuie la întărirea încrederii. 

În acest context, au fost abordate unele aspecte legate de promovarea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană.   

img17005628

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!