ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 20 iulie 2017

18:45 | 19.07.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisa naţională pentru consultări şi negocieri colective  se va întruni în şedinţă.

Ora 15.00, Casa Guvernului, et. I, Sala de şedinţe, intrarea din str. A. Puşkin.

***

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare invită reprezentanții mass-media la atelierul de lucru „Accesul la finanțe în sectorul agricol”, organizat cu suportul proiectului „Asistență Tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: Program European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD)”, finanțat de Uniunea Europeană.

Ora 9:30, sala de conferințe, et. 1, Ministerul Agriculturii.

***

Presa este invitată la ședința Curții de Conturi, la care  va fi audiat Raportul auditului financiar privind autenticitatea situațiilor financiare aferente implementării Proiectului ”Reforma învățămîntului în Republica Moldova” pe exercițiul bugetar 2016.

Ora 10.00, bd. Ştefan cel Mare și Sfînt 69, et. 4, bir. 404.

***

Reprezentanții mass-media sînt invitați pe 20-21 iulie la Academic Skills Café, un eveniment realizat în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, subprogramul ”Granturi inovatoare ale diasporei”. Programul este implementat de Biroul Relații cu Diaspora în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, și finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare.

Ora 09.30, Academia de Științe a Moldovei, Sala polivalentă, str. Academiei 3/2.

***

Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul partenerului său strategic,  Proiectul de Competitivitate din R. Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, invită reprezentanții mass-media la „ANTRIM Incoming Travel Forum”, ediția a II-a.

Ora 09:30,  Radisson Leogrand Hotel, sala Nistru.

***

Consiliul Național al ONG-urilor de Mediu invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Unde este locul domeniului protecției mediului în Guvernul Republicii Moldova?”.

Ora 12.00, Agenţia IPN.

***

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) la Chișinău se va deschide la Cinema Odeon, cu premiera „Planeta Petrila”.

Ora 18.00.

***

În cadrul festivalului sus-numit, producătoarele de film Oana Giurgiu (România) și Valentina Iusuphodjaev (R. Moldova) invită la o discuție cu jurnaliștii care scriu sau vor să scrie despre film.

Ora 12.00,  Baker  Street Pub,  str. M. Eminescu 30.

***

Proiectul „Moldo Crescendo” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Moldo Crescendo începe turneul  ”Bach la Casa de cultură”.

Ora 11.00,  Agenţia IPN.

***

La Librăria din Centru din Chișinău va avea loc Seara poetică cu participarea lui Alexandru Cosmescu și a invitaților săi.

Ora 18.15.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Ben Kelmanson, efectuează, în perioada 17-21 iulie, o vizită de lucru la Chișinău.

***

În aceeași perioadă, o delegaţie comună ONU–Banca Mondială se află într-o misiune în R. Moldova pentru a evalua progresul și constrîngerile în procesul de adaptare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la contextul național.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!