ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Compania națională saudită a ridicat interdicția impusă laptopurilor la bordul zborurilor spre SUA

09:57 | 20.07.2017 Categorie: Externe

Riad, 20 iul. /MOLDPRES/. O interdicție impusă laptopurilor și altor dispozitive electronice mari la bordul zborurilor directe spre Statele Unite de la Riad, Arabia Saudită, a fost ridicată, informează AGERPRES și MOLDPRES citînd agenția Reuters, cu referire la ultimul din cele 10 aeroporturi afectate de restricțiile Washingtonului.

În martie, Statele Unite au impus restricții pasagerilor care transportă laptopuri și tablete la bordul zborurilor provenind de pe anumite aeroporturi din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, ca răspuns la amenințări de securitate nespecificate.

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al Statelor Unite a inspectat zborurile și a ridicat interdicția impusă pe Aeroportul Internațional Regele Khalid din Riad și Aeroportul Internațional Regele Abdulaziz din Jeddah companiei aeriene saudite de stat, cunoscută de asemenea sub numele de Saudia, potrivit unui comunicat al DHS publicat miercuri pe site-ul său. 
     
Purtătorul de cuvînt al DHS David Lapan a confirmat pe Twitter că restricțiile au fost ridicate pe aeroportul din Riad și a adăugat că aceasta înseamnă că toate cele 10 aeroporturi afectate anterior de interdicție sînt acum exceptate. 
     
La începutul acestei săptămîni, Administrația pentru Securitatea Transporturilor din SUA a anunțat că a inspectat principalul hub, Aeroportul Internațional Regele Abdulaziz, și că urma să inspecteze Aeroportul Internațional Regele Khalid din capitala Riad.

Saudia este singura companie ce zboară direct spre Statele Unite din Arabia Saudită.

(Editor L. Alcază)

img17005634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!