ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul şi managerul unor staţii PECO vor fi judecați pentru corupere activă

10:23 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Directorul, împreună cu managerul regional al unor staţii PECO vor fi judecați pentru corupere activă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor doi în judecată, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat astăzi că, ”în luna ianuarie curent, suspecții i-au oferit unui inspector superior de la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului (APC) taxe de protecţie pentru a ignora plîngerile consumatorilor, precum şi pentru a efectua „controale superficiale” la cele 22 de staţii PECO pe care aceştia le reprezentau”. În total, pentru aceste servicii, inculpaţii i-au oferit inspectorului 220 mii lei pentru o perioadă de un an, stabilind achitarea sumei în rate, a cîte 55 000 de lei trimestrial.

Cei doi au fost reţinuţi acum două luni, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă de la șase pînă la 12 ani de închisoare cu amendă de pînă la 400 mii lei.

Urmărirea penală în privinţa inspectorului APC şi a unui alt petrolist, care intermediase tranzacţia ilegală, şi care la fel au fost reţinuţi în acest caz, urmează în scurt timp să fie finalizată şi transmisă spre examinare instanţei de judecată.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!