ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul legii cu privire la tichetele de masă a fost votat în lectură finală

13:32 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Proiectul legii cu privire la tichetele de masă a fost adoptat astăzi în lectură finală cu votul a 54 deputaţi, anunţă MOLDPRES.

Inițiativa aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu.

Documentul prevede instituirea unui mecanism suplimentar de protecție socială a salariaților prin oferirea tichetelor de masă. Suma va fi un supliment la salariul de bază, iar valoarea acestora urmează a fi indexată anual, în funcție de inflație.

Tichetele de masă vor putea fi folosite în cantine, cafenele, restaurante sau pentru procurarea produselor alimentare în unitățile comerciale și de alimentație publică.

Angajatorul urmează să distribuie salariaţilor tichete de masă la sfîrșitul fiecărei luni, pornind de la numărul zilelor lucrătoare din luna următoare. Totodată, salariatul urmează să utilizeze un număr de tichete cel mult egal cu numărul zilelor efectiv lucrate. Valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei, acestea fiind eliberate atît pe suport de hîrtie, cît și în format electronic. Ele pot fi utilizate exclusiv de către salariat și este interzis schimbul tichetelor de masă contra bani sau diminuarea salariului.

Acest sistem funcționează din 1954 în foarte multe țări europene, inclusiv Italia, Franța, Cehia, Ungaria, România.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17005648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!