ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Chirtoacă rămîne în arest la domiciliu

17:22 | 20.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Primarul capitalei Dorin Chirtoacă rămîne în arest la domiciliu, după ce magistrații Curții de Apel au respins astăzi recursul avocaților edilului, care au cerut eliberarea acestuia și cercetarea în libertate, informează MOLDPRES.

Dorin Chirtoacă a fost prezent la ședința Curții de Apel. Acesta a declarat că decizia magistraților ar fi una neîntemeiată. „Nu există motive pentru a menține arestul la domiciliu. Nu s-a ținut cont de motivația avocaților. Procurorul a anunțat în cadrul ședinței că urmărirea penală s-a finalizat și ne-a prezentat materialele pentru a lua cunoștință. La rîndul nostru, am cerut judecătorilor publicarea dosarului”, a spus Chirtoacă.

Tot astăzi, în cadrul ședinței la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, magistratul Victor Rațoi a declarat că se abține de la examinarea dosarului în care este vizat edilul, Dorin Chirtoacă.

Primarul municipiului Chișinău a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii anticorupţie şi ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17005661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!