ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul de Externe a condamnat proclamarea de către secesioniștii din Donețk a unei așa-zise noi entități statale în estul Ucrainei

08:56 | 21.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă cu fermitate proclamarea recentă la Donețk, conform unor scenarii cunoscute, a așa-zisei "Malorossia" care pretinde a fi o formațiune pseudo-statală "succesoare" a Ucrainei, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Ministerul consideră acest act ca o sfidare fățișă a principiilor dreptului internațional general recunoscute, precum și ca o nouă amenințare la adresa suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și a securității regionale. 

În legătură cu aceasta, ministerul ține să reitereze poziția de principiu a Republicii Moldova privind respectul față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în frontierele sale recunoscute pe plan internațional.

img17005670

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!