ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a aprobat noua structură a Guvernului

17:12 | 21.07.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a aprobat astăzi noua structură a Guvernului cu votul a 54 de deputați. Noua listă a ministerelor a fost prezentată de către Prim-ministrul Pavel Filip, în contextul realizării reformei administrației publice centrale, relatează MOLDPRES.

Noua structură are drept scop consolidarea responsabilităților autorităților administrației publice prin îmbunătățirea gestionării acestora și asigurarea prestării serviciilor publice de calitate.

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că noua structură a Cabinetului de miniştri include: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

„Ministerul Economiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și de la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și domeniul construcții de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor. Totodată, Ministerul Culturii va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Educației, de la Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei”, a spus Pavel Filip.

La fel, potrivit Premierului, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Sănătății. „Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și de la Ministerul Mediului”, a afirmat Filip.

După aprobarea listei ministerelor de către Parlament, reforma urmează a fi implementată în termen de trei luni.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!