ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mandatele administratorilor temporari ai Moldindconbank au fost prelungite

18:10 | 21.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis prelungirea pentru o perioadă de trei luni a mandatelor administratorilor temporari ai Moldindconbank, aflată în regim de intervenție timpurie în condițiile în care un pachet important de acțiuni a fost blocat de BNM, informează MOLDPRES.

Administratorii temporari își exercită mandatul în cadrul intervenției timpurii la banca comercială Moldindconbank care a fost instituită la 20 octombrie 2016, după ce BNM a constatat activitatea concertată a unui grup de persoane ce deținea o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89 la sută, fără permisiunea Băncii Naționale. Regimul de intervenție timpurie a fost instituit în vederea asigurării unei conduceri sănătoase și prudente a activității băncii în perioada de soluționare a deficiențelor identificate în structura de proprietate a acesteia.

Acum o lună, guvernatorul Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, a declarat în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, la postul TV Moldova 1 că o bancă străină este interesată să cumpere acțiuni ale Moldindconbank. Cioclea a precizat că o bancă regională de foarte bună calitate vrea să cumpere pachetul de  63,8 la sută din acțiunile Moldindconbank, blocate în octombrie 2016. Totodată, guvernatorul afirmă că nici un factor intern nu se opune venirii investitorilor străini, dar că procesul îndelungat este unul cît se poate de normal.

Banca Centrală mai menționează că Moldindconbank activează în regim normal și prestează toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img17005696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!