ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia: Peste 350 de persoane au beneficiat de îngrijiri medicale după seismul din cursul nopții

18:28 | 21.07.2017 Categorie: Externe

Ankara, 21 iul. /MOLDPRES/. Peste 350 de persoane, dintre care 25 sînt încă spitalizate, au beneficiat de îngrijiri medicale în stațiunea balneară turcă Bodrum după seismul care a lovit în cursul nopții coasta Mării Egee și insulele grecești, a anunțat vineri ministrul turc al sănătății, citat de AFP, AGERPRES și MOLDPRES.

"358 de persoane au fost rănite în cutremurul de pămînt. Dintre ele, 272 au fost transportate la spital cu ambulanța, iar celelalte au ajuns cu propriile lor mijloace", a spus ministrul Ahmet Demircan.

El a adăugat că 25 de răniți sînt încă spitalizați. "Unii dintre ei prezintă fracturi", dar niciunul nu este în stare gravă, a precizat el.

Media turce au anunțat inițial circa 80 de răniți, majoritatea dintre ei rănindu-se cînd au sărit din clădirile în care se aflau cînd s-a produs seismul sau în urma căderilor provocate de cutremur.

Răniții au primit îngrijiri în curtea spitalului, întrucît plafonul clădirii a fost afectat din cauza seismului și autoritățile nu au vrut să-și asume riscul de a aduce răniții în interior, a declarat guvernatorul din Bodrum, Bekir Yilmaz, citat de cotidianul Hurriyet.

Seismul cu magnitudinea 6,7, potrivit Institutului geofizic american (USGS), și cu magnitudinea 6, conform Observatorului din Atena, s-a produs vineri, la ora locală 01.31 (22.31 GMT joi).

Epicentrul seismului s-a aflat la 10 km sud-est de Bodrum și 16,2 km est de Kos, în Grecia.

Conform media turce, seismul a provocat un mic tsunami în largul coastelor turce, iar valurile au inundat stațiunea balneară Gubet, din apropiere de Bodrum, provocînd avarierea mai multor mașini.

Pe lîngă coasta occidentală a Turciei, seismul a fost puternic resimțit în insulele grecești din sud-estul Mării Egee, în special la Kos, unde două persoane de naționalitate turcă și suedeză au murit.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!