ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani

09:58 | 22.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului a fost micșorat cu doi ani, potrivit unor modificări legislative adoptate ieri de către Parlament, în lectură finală, informează MOLDPRES.

Conform noilor prevederi, mamele cu copii vor beneficia de un concediu plătit de trei ani și de un concediu neplătit de un an.

Pînă în prezent, tinerele mame beneficiau de un concediu plătit de trei ani și de un concediu neplătit pănă la vîrsta de șase ani a copilului. Astfel, în afară de concediul de maternitate şi concediul parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de trei ani, tinerelor mame li se acorda, în baza unei cereri scrise, un concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vîrstă de la trei la șase ani, cu menţinerea locului de muncă. La revenirea din concediul de maternitate, în lipsa locului de muncă anterior, femeii i se acorda un alt loc de muncă echivalent cu funcția deținută anterior.

Perioada concediului suplimentar neplătit și în continuare va fi inclusă în vechimea în muncă.

Documentul votat de deputați prevede modificarea și/sau completarea a 36 de articole din Codul Muncii.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17005704

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!