ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a votat majorarea salariilor pentru cadrele didactice

12:48 | 22.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul, în ultima ședință a sesiunii de primăvară, a votat majorarea salariilor cadrelor didactice de la 1 septembrie 2017, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Noile reglementări prevăd majorarea cu 11,3% a salariului de funcție pentru cadrele didactice și științifico-didactice din învățămîntul general, profesional–tehnic și superior, finanțat din bugetul de stat.

Astfel, de salarii majorate vor beneficia atît conducerea și profesorii din instituțiile de învățămînt superior finanțate de stat, profesorii din învățămîntul general și profesional-tehnic, cît și educatorii și personalul cu funcții didactice din grădinițe.

Cuantumul mijloacelor financiare necesare pentru majorarea salariilor cadrelor didactice, pentru trei luni ale anului 2017, este estimat la aproximativ 94 mln lei.

img17005710

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!