ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu susţinerea UE, la Cetatea Tighina a fost organizat un concert de muzică clasică

11:53 | 25.07.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/.  Un concert de muzică clasică, susţinut de artişti de pe ambele maluri ale Nistrului, a fost organizat ieri la Cetatea Tighina. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul unui proiect sprijinit financiar de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), comunică MOLDPRES.

„Acest eveniment reprezintă mai mult decît un concert, fiind un pod cultural, și sînt sigură că oamenii își doresc asemenea ocazii, pe care noi le vom susține în continuare. Mă bucură mult că muzicienii au apelat la sprijinul Programului european de consolidare a încrederii pentru a realiza evenimentul în cauză. Anume acesta este rolul parteneriatului nostru strategic cu Uniunea Europeană – implicăm locuitorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru în proiecte comune, astfel încît ei să își îmbunătățească calitatea vieții”, a afirmat Dafina Gercheva, coordonator-rezident ONU, reprezentant  permanent al  PNUD în R. Moldova.

La rîndul său, Aneil Singh, reprezentant al Delegaţiei UE la Chișinău, a subliniat că asemenea acţiuni promovează  patrimoniul cultural și atracțiile turistice. „Sper că acest eveniment va fi un început pentru noi colaborări între cele două maluri. Uniunea Europeană sprijină și va continua să sprijine inițiativele de apropiere între cele două maluri ale Nistrului într-un spirit de încredere și cooperare”, a menţionat  Aneil Singh.

Concertul de la Cetatea Tighina a inclus piese renumite cum ar fi „Oda bucuriei” de Ludwig van Beethoven, valsul „Gingașa și tandra mea fiară” de  Eugen Doga, „Dansul ungar nr. 5” al lui Johannes Brahms, precum şi opere ale compozitorului Anton Rubenstein, născut la Rîbnița. La reprezentaţie a participat Orchestra Naţională de Tineret a Moldovei în comun cu muzicieni de la Palatul de Cultură din Tiraspol.

Evenimentul cultural de la Cetatea Tighina se înscrie în Programul finanțat de UE „Susținerea măsurilor de consolidare a încrederii”.  Acesta contribuie la fortificarea încrederii între locuitorii de pe cele două maluri ale rîului Nistru prin implicarea reprezentanților autorităților locale, mediului de afaceri și societății civile în proiecte comune de dezvoltare a businessului  și îmbunătățire a infrastructurii sociale.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17005746

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!