ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat hotărîrea cu privire la restructurarea administrației publice centrale

16:02 | 26.07.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărîrea cu privire la restructurarea administrației publice centrale de specialitate. Prim-ministrul Pavel Filip a precizat că astfel s-a procedat la îndeplinirea deciziei de la sfîrșitul săptămînii trecute a Parlamentului, care a acceptat noua structură a Guvernului, informează MOLDPRES.  

Conform prevederilor proiectului reorganizarea se va efectua prin absorbţie, după cum urmează:

Ministerul Economiei îşi modifică denumirea în Ministerul Economiei şi Infrastructurii Muncii şi va absorbi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor şi Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor;

Ministerul Culturii îşi modifică denumirea în Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi va absorbi Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei îşi modifică denumirea în Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi va absorbi Ministerul Sănătăţii;

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor îşi modifică denumirea în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi va absorbi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare și a Ministerul Mediului;

De asemenea, conform proiectului, competenţele în domeniul construcţiilor exercitate în prezent de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor se transferă în competenţa Ministerului Economiei şi Infrastructurii, iar competenţele de elaborare, asigurare a implementării, monitorizare şi evaluare a politicilor publice în domeniul cercetării exercitate în prezent de Academia de Ştiinţe a Moldovei se transferă în competența Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Totodată, în proiect ministerelor le sînt stabilite un set de sarcini care urmează a fi realizate în termeni restrînși astfel încît să se asigure implementarea corespunzătoare a prevederilor proiectului.

Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat noua structură a Guvernului și lista miniștrilor, după cum urmează:

1. Ministerul Economiei şi Infrastructurii - Octavian Calmîc. 

2. Ministerul Finanţelor - Octavian Armașu.

3. Ministerul Justiţiei - Vladimir Cebotari.

4. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Andrei Galbur. 

5. Ministerul Afacerilor Interne - Alexandru Jizdan. 

6, Ministerul Apărării va fi condus provizoriu de viceministrul Gheorghe Galbur.

7. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării - Monica Babuc. 

8. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale - Stela Grigoraș. 

9. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului - Vasile Bîtcă. 

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17005787

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!