ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Petru Pelivan a devenit premiant la Festivalul Olimpic al Tineretului European

09:59 | 27.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Judocanul moldovean Petru Pelivan (66 kg) a urcat ieri seara pe treapta a doua a podiumului de premiere la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se desfășoară la Gyor (Ungaria), relatează MOLDPRES.

El a cîștigat seria sa după ce i-a învins pe Edoardo Mella (Italia) și Yahor Trukhan (Belarus). În semifinală l-a întrecut pe Mark Hristov (Bulgaria), iar în finală i-a cedat lui Giorgi Chikhetidze (Georgia).

În prima zi de concurs coechipierul Adil Osmanov (55 kg) s-a situat pe locul cinci. Din lotul național de judo mai fac parte Dan Buzica, Eugen Matveiciuc, Grigore Taban și Ilie Dorofeev. Delegația moldovenească este reprezentată la această competiție de 29 de sportivi.

Reprezentanții R. Moldova au participat la 12 ediții ale FOTE, cucerind 8 medalii de aur, 6 de argint și 8 de bronz. Festivalul se va încheia pe 30 iulie.

Petru Pelivan a mai devenit anul curent premiant la etapele Cupei Europei, desfășurate la Berlin și Ploiești.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17005803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!