ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Libera circulație a lucrătorilor între UE și Marea Britanie se va încheia în momentul Brexitului

12:20 | 27.07.2017 Categorie: Externe

Londra, 27 iul. /MOLDPRES/.Libera circulație a lucrătorilor între Uniunea Europeană și Marea Britanie se va încheia atunci cînd această țară se va retrage din forul comunitar european, a anunțat joi ministrul pentru imigrație britanic Brandon Lewis, relatează Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

''Libera circulație a forței de muncă se va încheia atunci cînd vom părăsi Uniunea europeană în primăvara lui 2019'', a declarat Lewis pentru postul de radio BBC.

El a spus că un nou sistem de imigrație va fi pus în practică la momentul ieșirii Marii Britanii din UE, prevăzută pentru martie 2019.

''Odată ce părăsim Uniunea Europeană, acest guvern va aplica propriile reguli privind imigrația și condițiile care vor trebui să răspundă nevoilor companiilor din Marea Britanie, dar și societății în sensul său mai larg'', a explicat ministrul de interne britanic Amber Rudd, într-un articol publicat de Financial Times.

''De asemenea, doresc să dau noi asigurări companiilor și cetățenilor UE că vom garanta că nu va exista nicio sincopă odată ce părăsim blocul'' comunitar, a adăugat Rudd.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pînă la sfîrșitul lui martie 2019, după un referendum, pe 23 iunie 2016, în care majoritatea britanicilor au votat pentru Brexit, în scopul de a restricționa imigrația și de a recîștiga puterile de la Bruxelles.

Unii membri importanți ai cabinetului premierului Theresa May, inclusiv ministrul de finanțe Philip Hammond, insistă pentru o perioadă de tranziție avînd drept scop să protejeze economia și să liniștească lumea afacerilor.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005816

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!