ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Europeană a acordat Greciei un nou ajutor de urgență pentru refugiați

14:30 | 27.07.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 27 iul. /MOLDPRES/.Comisia Europeană a acordat joi Greciei un nou ajutor de urgență în valoare de 209 milioane de euro pentru a le asigura locuințe și alimente migranților rămași în această țară după ce mai multe state europene și-au închis granițele, în primăvara anului trecut, informează Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Circa 62.000 de refugiați și migranți, în principal sirieni, afgani și irakieni care se îndreptau spre nordul Europei au rămas izolați în Grecia după închiderea granițelor, iar majoritatea trăiesc și acum în tabere supraaglomerate, în condiții precare.

Banii vor asigura cazarea unei părți dintre migranți în 22.000 de locuințe închiriate în localități din Grecia continentală și în alte 2000 pe insule. Numărul migranților care locuiesc în apartamente închiriate în Grecia va crește astfel pînă la 30.000 la sfîrșitul lui 2017, a precizat Comisia Europeană, care a anunțat noua inițiativă împreună cu agenția ONU pentru refugiați, UNHCR.

"Noua finanțare schimbă felul în care ne acordăm ajutorul pentru a le crea oamenilor un trai mai bun. Scopul noilor proiecte este de a-i scoate pe refugiați din tabere și de a-i ajuta să ducă vieți mai sigure și normale", a spus comisarul european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, Christos Stylianides.

Dintr-o parte din ajutor refugiaților le vor fi distribuite carduri cu o alocație lunară pentru necesități de bază cum sînt alimentele, medicamentele și serviciile de transport.

Ajutorul de urgență acordat Greciei de Uniunea Europeană în problema refugiaților se ridică astfel la un total de 401 milioane de euro, menționează Reuters.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005825

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!