ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

26 de localități din 10 raioane au rămas fără energie electrică în urma ploilor

10:37 | 28.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. 26 de localități din 10 raioane ale țării au rămas fără energie electrică în urma ploilor puternice din această noapte, informează MOLDPRES.

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE) al Ministerului de Interne, la ora 7:00, de la curent electric erau deconectate localități din raioanele Orhei, Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Leova, Dubăsari, Șoldănești și Florești. Pentru restabilirea energiei către consumatori, la fața locului lucrează echipele specializate.

Totodată, în urma ploilor înregistrate în partea centrală și de sud a țării, mai multe gospodării au avut nevoie de intervenția salvatorilor. Angajații SPCSE au fost alertați pentru pomparea apei din mai multe grădini și beciuri din UTA Gagauz-Yeri, Taraclia, Cahul și Căușeni. De asemenea, în urma scurgerilor, 14 gospodării s-au ales cu apă în grădini și subsoluri.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile cauzate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi Cod galben de averse puternice și descărcări electrice în sudul, centrul și cîteva raioane din nordul țării. Potrivit meteorologilor, azi se vor menține averse puternice cu descărcări electrice, iar spre ora 21:00 cantitatea de precipitații va constitui 15-25 l/m2, izolat 30-40 l/m2.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17005842

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!