ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Infanteria marină a SUA își reține toate aeronavele la sol timp de 24 de ore

11:44 | 12.08.2017 Categorie: Externe

Washington, 12 aug. /MOLDPRES/. Corpul de infanterie marină al Statelor Unite a ordonat vineri reținerea la sol a tuturor aeronavelor sale, timp de 24 de ore, informează DPA. Măsura a fost luată după prăbușirea la 10 iulie a unui avion-cisternă în statul Mississippi, din motive încă neelucidate. În urma incidentului și-au pierdut viața 15 infanteriști marini și un marinar, informează AGERPRES citată de MOLDPRES.

Unitățile de aviație ale US Marine Corps au primit ordin ca pe durata interdicției de zbor să se concentreze asupra elementelor de bază ale siguranței zborurilor, asupra standardizării și pregătirii de luptă. Într-un comunicat al infanteriei marine se precizează că nu sînt afectate angajamentele operaționale, iar comandanții au libertatea de a decide cînd să programeze cele 24 de ore.

Comunicatul precizează că pauzele în operațiuni nu sînt neobișnuite și sînt considerate o măsură responsabilă pentru menținerea "capacității, siguranței și disponibilității".

Avionul prăbușit în iulie era un model KC-130T, aparținînd rezervei infanteriei marine, care decolase de pe aerodromul Cherry Point din apropierea coastei atlantice a statului Carolina de Nord. Impactul cu solul a avut loc la 1400 de km distanță, în districtul LeFlore din statul Mississippi.

Ca și armata (US Army) și marina militară (US Navy), infanteria marină a SUA (US Marine Corps) are propria forță de aviație, separată de aviația militară (US Air Force).

(Editor L. Alcază)