ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a condamnat actul terorist din Barcelona

09:15 | 18.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc pe 17 august 2017, în oraşul Barcelona, Regatul Spaniei, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi mai multe persoane rănite, relatează MOLDPRES citînd Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Reprezentanţii misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Madrid întreprind demersuri pe lîngă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se aflau cetăţeni moldoveni.

Ministerul îşi exprimă solidaritatea cu autorităţile Spaniei, regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi compasiunea faţă de familiile îndurerate.

Ministerul reiterează angajamentul ferm al Republicii Moldova în combaterea tuturor formelor de terorism şi reafirmă necesitatea conjugării şi intensificării eforturilor internaţionale în combaterea acestora.

În după-amiaza zilei de ieri un microbuz alb a intrat cu viteză în mulțime în regiunea La Rambla, or. Barcelona, Spania.

Sînt persoane decedate și rănite iar numărul exact al victimelor este în curs de stabilire.  
Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei este în contact cu autoritățile locale pentru a stabili dacă printre victime sînt cetățeni ai Republicii Moldova.

Totodată, se recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, aflați în or. Barcelona, să evite regiunea La Rambla iar în caz de urgență să apeleze linia fierbinte a Ambasadei Republicii Moldova din Regatul Spaniei la numărul de telefon +34 664598545.

img17006276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!