ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean

15:27 | 23.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o convorbire telefonică cu Premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul discuţiei, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe marginea subiectelor actuale de interes comun, privind relaţiile moldo-ucrainene şi perspectivele de dezvoltare a acestora.

Ținând cont de marcarea pe 24 şi 27 august a Zilelor Independenței a Ucrainei şi Republicii Moldova, Premierii Pavel Filip şi Volodimir Groisman au transmis felicitări reciproce popoarelor celor două ţări.

Menţionând dinamica pozitivă a contactelor bilaterale între instituţiile guvernamentale ale celor două state, şefii Guvernelor s-au pronunţat pentru menţinerea dinamicii pozitive a dialogului politic şi a cooperării multilaterale între Republica Moldova şi Ucraina.

De asemenea, a fost subliniată necesitatea consolidării eforturilor în contextul provocărilor şi problemelor cu care se confruntă statul vecin şi Republica Moldova, precum şi importanţa creării condiţiilor necesare pentru desfăşurarea şedinţei Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare economică la sfârşitul anului curent.

img17006390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!