ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul va intensifica eforturile privind reintegrarea cetăţenilor reveniţi acasă

16:05 | 23.08.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 aug. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, Planul de acţiuni pentru anii 2017-2020 privind reintegrarea cetăţenilor Republicii Moldova reveniţi de peste hotare, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, documentul are drept scop dezvoltarea programelor şi serviciilor destinate cetăţenilor Republicii Moldova reîntorşi de peste hotare, prin oferirea suportului necesar la reintegrare. Printre acţiunile preconizate în acest sens se numără: diversificarea măsurilor şi îmbunătăţirea serviciilor de (re)integrare şcolară, a programelor pentru tineri şi vârstnici, precum şi a măsurilor de ocupare a forţei de muncă. Alte acţiuni vizează mediatizarea posibilităţilor de accesare a fondurilor financiare destinate cetăţenilor Republicii Moldova reîntorşi de peste hotare, implementarea şi diversificarea programelor de atragere a remitenţelor în dezvoltarea economiei naţionale.

De asemenea, a fost instituit Comitetul interministerial în domeniul diasporei, migraţiei şi dezvoltării şi a fost aprobat mecanismul de coordonare şi implementare a politicii de stat în domeniu de către autorităţile publice centrale şi locale. Astfel, instituţiile responsabile vor aplica abordarea integrată a domeniului diasporei, migraţiei şi dezvoltării în programele de activitate şi vor evalua impactul migraţional.

Scopul documentelor aprobate este de a asigura implementarea eficientă a politicii în domeniu, de a contribui la sporirea efectelor pozitive şi la reducerea efectelor negative ale migraţiei.

img17006400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!