ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O selecţie a expoziţiei internaţionale de caricatură din Germania a fost prezentată la Chişinău

17:27 | 24.08.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. O expoziţie de caricatură  sub genericul „Selecţie de lucrări din cadrul expoziţiei-concurs internaţionale Berlin 2016, ediţia a VII-a, cu tema „Gunoiul” a fost vernisată astăzi la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 56 de lucrări. Acestea au fost selectate din 1030 de creații realizate de 418 caricaturişti din 70 de ţări.

Solicitat de MOLDPRES, directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea a menţionat că aceasta este o expoziţie specifică, deoarece  ea abordează o temă actuală – ecologia. Caricaturile au fost prezentate în trei subteme: Cafea la pachet, Saci din plastic şi Separarea deşeurilor. Partenerul concursului din acest an este Muzeul THE STORY OF BERLIN. Competiţia online a fost organizată de Galeria KURTUKUNST în colaborare cu Agenţia de Imagine LIMES.

Potrivit sursei citate,  printre organizatorii concursului internaţional de caricatură se numără şi cunoscutul  caricaturist de la Ungheni, Valeriu Curtu, stabilit în Germania în 1994.

Prezent la eveniment, Florian Seitz, șef-adjunct al misiunii diplomatice a Republicii Federale Germania în R. Moldova, a afirmat că după ce au fost etalate la Berlin, aceste lucrări sunt expuse la Chişinău. „Ceea ce-mi place mai mult îl constituie faptul că fiecare ediţie a concursului este dedicată unei teme sociale relevante.  În acest an, tema competiţiei a fost „Gunoiul”.  Problema deşeurilor este actuală atât pentru Germania, cât şi pentru Republica Moldova”, a  subliniat  Florian Seitz.

Unul dintre iniţiatorii concursului, Paul Gross, a accentuat că prima ediţie a concursului a fost organizată în 2010, împreună cu Valeriu Curtu, iar tematica competiţiei a fost atunci plagiatul.  La rândul său, Valeriu Curtu a precizat că expoziţia de la Berlin poate fi vizionată şi pe suport electronic.

Expoziţia va fi deschisă până la 10 septembrie.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img17006434

img17006434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!