ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de luni, 4 septembrie 2017

08:43 | 04.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la Congresul Eminescologilor.

Ora 10.00, Academia de Științe a Moldovei, str. Ștefan cel Mare 1, Sala Azurie.

***

La Academia de Științe a Moldovei vor fi inaugurate lucrările Congresului Mondial al Eminescologilor (ediţia a VI-a), care va avea loc în zilele de 4-5 septembrie.

Ora 10.00,   Sala azurie a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 1, parter.

***

Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău va lansa Ghidul pentru părinți.

Ora 10.00, Centrul de Sănătate Publică mun. Chișinău, str. A. Hâjdeu 49.

***

Agenţia de presă IPN invită reprezentanţii mass-media la dezbaterile publice cu tema „Cererea de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova: legalitate, avantaje, riscuri şi pericole”, ediţia a 76-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Ora 14.00, Agenţia IPN.

***

AO Părinți Solidari, CReDO și CNA Studențesc invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Apel public de atenționare a comitetelor părintești referitor la colectarea taxelor informale în sectorul de educație”.

Ora 11.00, Agenţia IPN.

***

Fiodor Ghelici, preşedintele Comisiei pentru controlul public din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele R. Moldova, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „SOS! Ne-au uitat și ne-au abandonat. Apel către Ambasadele acreditate în Moldova, cu rugămintea de a acorda ajutor liceului rus M. Lomonosov”.

Ora 12.00, Agenţia IPN.

***

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova invită la vernisarea expoziţiei „În lumea de basm a meşterilor populari din Moldova” şi lansarea cărţii „Meşteşuguri populare tradiţionale moldoveneşti (din colecţiile Bibliotecii Naţionale). Bibliografie de recomandare”.

Ora 14.00, BNRM, blocul 2.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

În perioada 3-5 septembrie curent, Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va efectua o vizită de lucru în Republica Slovenia.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!