ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cantemir a demarat proiectul de eficientizare termică a Spitalului raional

10:49 | 05.09.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/.  Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a lansat la începutul lunii septembrie  lucrările pentru  reabilitarea termică a clădirii Spitalului raional Cantemir. Proiectul urmează să fie realizat timp de nouă luni, iar pentru volumul de muncă planificat pentru 2017 Fondul Naţional de Dezvoltare Regională a alocat deja 5 milioane de lei, transmite MOLDPRES.

Inițial, conform cererii de finanțare, valoarea estimativă a lucrărilor preconizate în cadrul proiectului era de aproape 15,1 mln de lei. Însă, ca urmare a procedurii de achiziție publică,  costul  lucrărilor de construcţie-montaj a scăzut până la  circa 12,2 mln de lei. “Am reuşit să economisim o sumă considerabilă, graţie licitaţiei publice care se bazează pe concurenţă”, a afirmat directorul ADR Sud, Maria Culeşov.

Proiectul "Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir" (bloc chirurgical)"  a fost aplicat în cadrul Concursului propunerilor de proiecte din Fondul Național de Dezvoltare Regională 2017-2020 de către Consiliul raional Cantemir, care va contribui cu 318 mii de lei. Acest proiect a fost selectat ca fiind unul prioritar pentru Regiunea de Sud și ulterior inclus în Documentul Unic de Program pentru următorii patru ani, aprobat de Guvern în ianuarie curent.

Potrivit autorităţilor locale din Cantemir, pentru eficientizarea consumului de energie în blocul de chirurgie al Spitalului raional va fi reabilitat acoperișul clădirii, renovat  sistemul de ventilare, termoizolată fațada cu instalarea ulterioară a panourilor solare etc.

“Ne aşteptăm la economii bugetare sesizabile, precum şi la o sporire a eficienţei instituţiei medicale. Totodată, acest proiect urmează să aducă beneficii celor circa 63 de mii de cetățeni, care se adresează la Spitalul raional pentru a primi asistență și îngrijiri medicale”, a menţionat Andrei Ciobanu, preşedintele raionului Cantemir.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17006714

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!