ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va fi reprezentată de 16 șahiști la Campionatul European de tineret

12:49 | 05.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Republica Moldova va fi reprezentată de 16 șahiști și șahiste la Campionatul European de tineret (toate categoriile de vârstă), care va demara astăzi la Mamaia (România), relatează MOLDPRES.

Lotul național are următoarea componență: Semion Șapocinic, Dmitri Șuprarski, Ecaterina Grițai – toți la categoria de vârstă până la 8 ani; Iurie Miron, Nicoleta Nicorici, Mădălina Mironică – toți vor evolua în concursurile de până la 10 ani; Andrei Priseajniuc, Felicia Ojog, Larisa Goian – categoria de vârstă până la 12 ani; Ion Schițco, turneul de până la 14 ani; Ilie Martânovici, Valentina Verbin – categoria de vârstă până la 16 ani; Nichita Morozov, Andrei Macovei, Paula-Alexandra Gâtu, Anastasia Adascaliței – toți la categoria de vârstă până la 18 ani.   

Cel mai bine cotat dintre membrii lotului național este Nichita Morozov, medaliat anterior la Europene, al cărui coeficient ELO este egal cu 2461 puncte. El ocupă poziția a opta, conform acestui indice, printre cei 85 de concurenți la categoria sa de vârstă.

Cei mai mulți participanți – 125 –  a reunit categoria Open-14 la care concurează Ion Schițco. El va începe turneul de pe poziția a noua, conform coeficientului său ELO egal cu 2325 puncte.

Campionatul se va încheia pe 15 septembrie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17006721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!