ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șahistul Ion Schițco a obținut a treia victorie la Europenele de tineret

13:05 | 08.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 8 sep. /MOLDPRES/. Șahistul moldovean Ion Schițco (categoria de vârstă până la 14 ani), a repurtat ieri a treia victorie consecutivă la Campionatul European de tineret, care se desfășoară la Mamaia (România), relatează MOLDPRES.

El l-a învins în runda a treia pe Eduard Hakobyan (Armenia) și cu 3 puncte acumulate este poziționat pe prima treaptă a clasamentului. Câte 3 puncte au acumulat încă trei jucători: De Boer Eelke (Olanda), Rudik Makarian (Federația Rusă) și Ionuț Ognean (România). Astăzi, Ion Schițco va juca cu De Boer Eelke.

Categoria sa de vârstă a reunit cei mai mulți participanți – 125. Conform coeficientului său ELO, egal cu 2325 puncte, Ion Schițco a luat startul la turneu de pe poziția a noua.

2,5 puncte a acumulat liderul lotului național, Nichita Morozov, categoria de vârstă până la 18 ani, medaliat anterior la Europene. El ocupă locul 5 printre 85 de concurenți. Coeficientul său ELO este egal cu 2461 puncte. El ocupă poziția a opta, conform acestui indice.

Restul membrilor lotului național au deocamdată evoluții modeste. Republica Moldova este reprezentată la Europene de 17 jucători. Campionatul se va încheia pe 15 septembrie.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17006846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!