ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acordul de cooperare dintre R. Moldova și Luxemburg va fi revizuit

12:50 | 11.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Cadrul juridic al relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Marele Ducat de Luxemburg va fi revizuit şi consolidat. Anunţul a fost făcut astăzi de către şeful diplomaţiei moldovenești, Andrei Galbur, în cadrul unei conferinţe comune cu ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Galbur, în anul curent R. Moldova a marcat 25 de ani de relaţii bilaterale cu Marele Ducat de Luxemburg. „În toată această perioadă, Luxemburgul a fost un susţinător aprig al R. Moldova şi al dorinţei noastre de integrare în UE şi a oferit suport financiar pentru proiecte din mai multe domenii, inclusiv în sănătate”, a menţionat Galbur.

Oficialul a specificat că la întrevederea de astăzi cu omologul său din Luxemburg au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de preluarea experienţei în domeniul reformei justiţiei, domeniul financiar-bancar şi cel de management al crizelor. S-a decis şi amplificarea cooperării bilaterale în sectorul economic.

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a menţionat că Acordul de cooperare cu R. Moldova, semnat în 1997, va fi revizuit şi îmbunătăţit. Oficialul a reiterat sprijinul ţării sale pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dar şi pentru reformele demarate de autorităţi.

Ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, se află astăzi într-o vizită oficială în Republica Moldova, în cadrul căreia va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali, printre care Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi Prim-ministrul Pavel Filip.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17006903

img17006903

img17006903

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!