ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea PD solicită organizarea unei şedinţe speciale a Legislativului

12:24 | 12.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Partidul Democrat solicită organizarea unei şedinţe speciale a Parlamentului în care să fie votate legile respinse anterior de şeful statului Igor Dodon. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul democraţilor Vlad Plahotniuc, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, şedinţa trebuie să aibă loc până la începerea sesiunii ordinare, deoarece legile întoarse către Parlament sunt importante pentru cetățeni şi vor fi revotate.

”Președintele Republicii Moldova a refuzat într-un mod nejustificat să promulge și a întors în Legislativ mai multe legi importante, printre care reforma Academiei de Științe, legea cu privire la combaterea terorismului, legea cu privire la energetică, legea tichetelor de masă. Argumentele prin care aceste documente au fost respinse sunt lipsite de substanță, iar consecințele pot fi doar negative. Am decis să le votăm de urgență din nou, iar apoi să le trimitem pentru a doua oară Președintelui spre promulgare”, a specificat Plahotniuc.

El a criticat şi decizia şefului statului de a interzice participarea soldaţilor moldoveni la exerciţii internaţionale şi a menţionat că partidul pe care îl conduce va propune, probabil chiar în cadrul şedinţei speciale a Parlamentului, modificarea legislaţiei pentru ca acest proces să nu mai depindă de Preşedintele R. Moldova.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17006930

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!