ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru judocani moldoveni vor concura la Europenele de juniori

16:22 | 12.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Patru judocani moldoveni vor participa la Campionatul European rezervat juniorilor, care se va desfășura la Maribor (Slovenia) pe 15-17 septembrie, relatează MOLDPRES. 

Aceștia-s Mihail Doncilă (60 kg), Cornel Andrieș (66 kg), Ion Nacu (73 kg) și Victor Sterpu (81 kg). "Cornel Andrieş a câștigat în ultimul timp două turnee internaționale, se  află într-o bună formă sportivă. Am încrederea că va avea o evoluție bună și la Europene. Șanse bune de a se remarca au și coechipierii săi”, a subliniat într-o conferință de presă Valeriu Duminică,  secretarul general al federației naționale de judo, care participă la antrenamentele lotului național. ”Mă simt bine. Sper, normal, la o participare cu succes”, a declarat pentru agenție Cornel Andrieș. 

Cel mai bun judocan moldovean este Victor Florescu, vicecampion mondial la categoria de până la 90 de kilograme (Birmingham, 1999). 

Istoricul celorlalte performanțe înregistrate este următorul. Prima medalie la Campionatele Europene de seniori a fost cucerită de Gheorghe Cotic (1966, Luxemburg, 80 kg). În 1971 Valentin Guțu a devenit vicecampion european la individual (categoria plus 93 kg) și posesor al medaliei de bronz în concursul pe echipe (Goteborg, Suedia). În 1996 Oleg Crețu a obținut argintul la Europenele de la Haga (Olanda, 78 kg). În 1998 Andrei Golban a intrat în posesia medaliei de argint la Europenele de la Oviedo (Spania, 73 kg).  În continuare Victor Bivol (65 kg) cucerește bronzul la Mondialele de la Paris (1997) și Europenele de la Praga (1999), iar la Olimpiada de la Atena (2004) ocupă locul 5. În 2001 Nicolae Belocosov (73 kg) cucerește bronzul la Europenele de la Paris (2001). Marcel Trudov (73 kg) a obținut medalia de bronz la Campionatul European de la Tbilisi (2009). Sergiu Toma (81 kg) a cucerit argintul la Europenele de la Istanbul și bronzul la Mondialele de la Paris (2011).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!